Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Drottningflickan - lägesrapport II

Av Inga-Lina - 12 juni 2008 20:27

Har varit på förlaget idag och lämnat ifrån mig korrekturet. Nu ligger det två pappersbuntar på redaktörens bord: den som jag har kladdat i och den som en professionell korrekturläsare gått igenom. Redaktören ska alltså nu föra in både hans och mina ändringar och sedan ska sidorna brytas en gång till. Jag har filat och filat på formuleringar, flyttat meningar och ändrat namnet på en huvudperson, men annars var manuset förvånansvärt samlat. Jag har till exempel inte behövt flytta runt kapitel eller dela upp dem.

Överhuvudtaget känner jag mig idag som ett fotbollslag som lyckats komma upp i en högre division. Var sedan en sväng uppe hos min agent och det var också ett mycket trevligt möte. Ett stort beslut jag definitivt tagit idag är att den nya boken ska få en egen hemsida. Sedan var jag slut, såväl mentalt som fysiskt. Rätt som det var befann jag mig i en affär för festprylar där jag stod och stirrade på presentpapper. Plötsligt kände jag att det var det skönaste jag gjort på länge: bara stå och titta på olika mönster. Katter, fiskar, jordgubbar. Presentpapper ställde inga krav på mig. Presentpapper hade inga arbetsuppgifter åt mig. Och jag förstod att jag behöver semester. Ska försöka smälta tanken ikväll.

 
 
Ingen bild

sYlva ss

13 juni 2008 12:56

Hej Inga-Lina och Grattis! Bra jobbat!
(Har du sagt till mig att du har en bloggsida? Det har jag ju missat och nu fann jag dig via Bokhora.se som jag surfat runt på idag efter att ha träffa Johanna på värsta Förlagsfesten igår)
Jag läser just nu "The writer´s guide to crafting stories for children" av Nancy Lamb inför vår gemensamma start av den ettåriga Barn- och ungdomsbokslinjen på Skrivarakademin, och har där funnit vad som behövs för att lyckas med att skriva en bok.
1) Begär och/eller lust. Detta fick jag helt klart förtydligat för mig i DN iförrgår (11/6) då Nina Björk uttalar sig efter att ha fått Bonniers stipendium för kulturjournalistik, "Det är så otroligt roligt att skriva en bok, allt blir så meningsfullt runt omkring en". Jag som alltmer tycker att livet saknar mening och vardagen är gråtråkig, förstår nu varför jag skriver.(Vilket får mig att tänka på Beavoir som säger att Livet är meningsingslöst, det är upp till varje männsika att ge det mening - alltså skriver jag!) Annars kan man ju lyssna till Klas Östergren, som sa på Författarsamtalet i våras (också på Skrivarakademin : ) ) Att man skriver för att reda ut saker och ting.
2) Diciplin. Dvs arbetsdiciplin. Det är bara att skriva helt enkelt, regelbundet och ofta.
3) Beslutsamhet och mål. Hänger väl delvis ihop med ovanstående. Vilket får mig att tänka på den där superkvinnan som paddlade runt amerika, Renata Chlumska, som numer föreläser om målfokusering för företag (: () men ivilket fall så talar hon om målbilder. Hur viktigt det är att se sig själv klara av det! Att tro på det man vill göra och tro att det är möjligt varje gång man möter motstånd, för motstånd möter man, varje gång.

Så Gratis till att du besteg berget, och grattis till att du nu kan rulla nedför ett tag och njuta!
Vi ses,
och jag delar dinupplevels, fick min senaste bok i handen av redaktör Ylva (alla heter Ylva) på festen igår. KUL! Plus att jag la sista Post-It-dramturglappen till min kommande bok. ÄNTLIGEN har jag en hel intrig, och därmed snart ett första manus klart!
Glad är jag att vi författare som undervisar på Skrivarakademin faktiskt får ur oss böcker också - inte helt fy skam!

Puss från
Ylva

 
Ingen bild

sYlvass

13 juni 2008 13:02

hej igen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inga-Lina - 25 januari 2010 21:59

Kära vänner! Från och med nu hittar ni mig på den nya bloggen:   http://ryskabarder.bloggplatsen.se/   Den är rätt hårt nischad,men kul! ...

Av Inga-Lina - 19 januari 2010 13:25

Ett nytt år - ett nytt projekt. Under året kommer jag att medverka i en ny blogg, ett projekt där vi tolkar modern rysk poesi och lägger ut tre-fyra dikter i månaden. Vi kommer att fokusera på främst ryska singer/songwriters men även en del moderna k...

Av Inga-Lina - 31 december 2009 13:15

Det har varit ett turbulent år för mig, med många omvärderingar, många bekymmer och många vägval. En rolig sak som hänt är att jag skaffat en kolonilott, där överraskade jag mig själv rejält. Under andra halvan av året hade jag för första gången på l...

Av Inga-Lina - 22 december 2009 16:07

Vad är det med SVT och deras vurm för manliga genier? Mankell skriver om Ingmar Bergman. Mossigt i överkant. Var är den stora satsningen på Karin Boye? Edit Södergran? Astrind Lindgren, för Guds skull! Ja, jag vet att SVT tog tag i Selma Lagerlöf. Me...

Av Inga-Lina - 18 december 2009 20:52

Kan inte fatta att det är sant. Tre veckor ledigt. För första gången på tre år. Ska försöka smälta det. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se