Senaste inläggen

Av Inga-Lina - 4 maj 2008 16:16

Köpte för ett par dagar sedan en antologi med krimnoveller. Nåja, köpte och köpte. Fick på köpet, snarare. På Bokia i Kista skänkte de bort den till dem som handlade. Nåväl. Boken visade sig vara en höjdare. Jag läste den ena berättelsen efter den andra, men till slut somnade jag. Vaknade med en färdig novell i huvudet, riktigt fin. Skrev ner den och undrade i mitt stilla sinne vad jag skulle med den till. En typisk restprodukt av en manisk period. Surfade dock in på Monicas blogg idag och hittade detta.

ANNONS
Av Inga-Lina - 4 maj 2008 16:01

Så långt har jag i alla fall kommit i den första redigeringsomgången, då jag i princip bara för in redaktörens anmärkningar. Fasar för morgondagen - då ska jag printa den rättade versionen och läsa igenom hela manuset. Förra gången jag gjorde det orsakade ju läsningen en veritabel chock. Ångesten tilltar. Imorgon ska jag skriva min nästa OBS-krönika, och någon gång under veckan ska jag recensera en doktorsvahandling. Terminsavslutning på Skrivarakademin därtill - jag är nog rätt kokt i slutet på nästa vecka...


Användarbild

Synd att man är nykterist

ANNONS
Av Inga-Lina - 2 maj 2008 21:04

Det gick ju i år också... Tog bara två dagar. Helt sjuka summor jag drog in förra året,undrar vart allt hade tagit vägen? Redigeringen fortskrider, långsamt och värdigt. Sextio sidor klara. Igår tog jag dock en minisemester; promenerade tillsammans med min mor på Djurgården, åt lite meze på Söder och gick sedan och såg den underbara danska filmen "Konsten att gråta i kör", där folk pratar en dialekt jag aldrig hört förr. Och så fick jag mina födelsedagsklappar av mamma (som handlat dem i Rom!). Två pashminasjalar, vackra örhängen i silver, en anteckningsbok och en orange kofta. Det känns bättre nu - Håkan Jaenssons avskedsmingel i onsdags tog på krafterna. Att det skulle väcka så mycket känslor...Talen var fina. Myrdals inte minst. Och så var han ju där med sin fästmö. Ett givet sista kapitel i min kommande bok (den som ska heta "Myrdal. En kärlek" - en personlig genomgång av vissa teman i hans skriftställarskap).

Av Inga-Lina - 28 april 2008 21:07

Ojdå, var ska jag börja? Självbiografi är ju så att säga mitt levebröd på alla möjliga nivåer. Något måste jag ju bestämma mig för... jag vinklar veckans lästrio på riktigt riviga tanter:


Kerstin Thorvall, När man skjuter arbetare, och dess två uppföljare I skuggan av oro och Från Signe till Alberte.

Trilogin är i mina ögon oumbärlig läsning, en blivande klassiker. Det personliga är sannerligen politiskt. Och gripande. Och så otroligt bra ihopkommet. Man njuter, lider och blir bara klokare och klokare under läsningen.


Anna Wahlgren, Mommo: en självbiografi i tre delar. Riksmorsan, den ständigt kontroversiella Anna Wahlgren, har skrivit tre oemotståndliga självbiografiska böcker. Hon är en våra största kvinnliga författare, och en av de mest underskattade. Dags att återställa ordningen.


Elsie Johansson, med det fantastiska Näckrosträdet - en äldre kvinnas uppgörelse med sitt kvävande äktenskap. Magiskt språk - en aning svårforcerat, men man får lön för mödan. En stark läsupplevelse.Näckrosträdet           När man skjuter arbetare... - Kerstin Thorvall         

Av Inga-Lina - 25 april 2008 12:08

Har faktiskt födelsedag idag. Fyrtiofyra år - hur gick det till? Men det har väl gått hyggligt hittills. Trebarnsmor, fortfarande gift med samme man och böcker skriver jag och vänner har jag. Någorlunda frisk, en aning överviktig men i övrigt i förvånansvärt piggt skick. Sämre kunde det varit!


Grattis, lilla gumman

Av Inga-Lina - 23 april 2008 16:47

... den andra halvan kommer imorgon. Nu ska det redigeras. På de första 102 sidorna är det 1 (en) sida som helt har klarat sig undan redaktörens anmärkningar. Den ska jag rama in, tror jag. Och så finns det de som tror att författaren sitter i ett torn och skapar sina storverk alldeles själv med hjälp av en enbart gudomlig inspiration. Nehej då. Fast det hade varit roligt som omväxling. Idag har jag spelat in min första tidskriftskrönika för OBS i P1. Lyssna gärna imorgon eller via SR:s hemsida. Sedan åt jag lunch med en väninna, fikade på förlaget, gick till jobbet och skrev en recension av Corinne Maiers "No kid". Håll utkik i Aftonbladet endera dagen. Ikväll ska jag undervisa.


-Hej alla barn, jag heter Rulle. -Jag är full. -Full Rulle. -Hej då.


Minns ni den? Sven Melanders gamla sketch?Sven Melander som Rulle. (foto: Björn Lundberg/Pressens bild)

Jo det är visst jag på bilden

Av Inga-Lina - 20 april 2008 20:41

På måndag får jag tillbaka manuset med redaktörens synpunkter - som jag ska föra in. Det värsta är naturligtvis att jag kommer att vilja ändra på ännu mer - och helst vilja skriva om alltihop. Som tur är har jag bara en dryg vecka på mig, så jag hinner helt enkelt inte åstadkomma några större skador. Idag har jag skrivit en halv psalm - får se om tonsättaren godkänner mina betoningar och andra krumelurer. Och nu ska jag börja läsa in mig på en tidskrift som jag ska skriva krönika om - krönikan ska vara klar på tisdag. Direkt därefter ska jag ge mig i kast med en recension - som jag hoppas är färdig till på torsdag. Och då är är nog psalmen i hamn också. Och jag kan i lugn och ro lägga in mig på närmaste psykavdelning.

Av Inga-Lina - 17 april 2008 19:40

... inte en debatt till om Bonniers, om vem som är psykopat och inte, om härskartekniker på våra kulturinstitutioner! Och inte en enda romanscen till vill jag läsa där Författaren sitter på Förläggarens rum och diskuterar Manuset där alla nämns vid Namn. För jag har redan läst den, i Högsta kasten och i Myggor och tigrar och jag vill inte, vill inte läsa hur Lars Norén trakterar den svenska litteraturens nya urscen. Ack, mina ord är som rösten som ropar i vildmarken. Men den kulturredaktion som vågar vägra vansinnet kommer att få en tårta från mig.


Ett löfte

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Inga-Lina med Blogkeen
Följ Inga-Lina med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se