Senaste inläggen

Av Inga-Lina - 12 december 2008 15:45

Det blir den tredje delen i romanserien om Ludvig. Efter "Mirakelkuren" och "Drottningflickan" kommer så nästa del med arbetsnamnet "Kärleksnyckeln". Det var några saker idag som hjälpte mig fram till just det beslutet.


På skrivarlinjen hade vi idag besök av en litterär agent. Från Grand Agency, förresten. Hon drog upp det där med läsarnas längtan efter stora episka romaner, gärna sådana som utspelar sig under lång tid, och plötsligt kände jag att det är sådan den tredje delen ska bli, att jag faktiskt hade tänkt så redan. Om första delen var en komedi, och andra delen en saga, så är tredje delen klockrent ett melodram.


Sen så fick jag ett trevligt mejl från en elev idag som skrev att hon tyckte om "Drottningflickan", "läste den i ett svep", och så blev jag lite varm om hjärtat när jag tänkte på mina karaktärer, och tänkte att jag vill berätta mer om dem.


Och till slut så kom en tanke under lunchen om att jag naturligtvis bör fullfölja saker och ting innan jag kastar mig över nya utmaningar. Återigen var känslan, när jag tänkte det, varm...

Av Inga-Lina - 11 december 2008 20:04

Fick fler goda nyheter idag - en flyktingfamilj som jag engagerat mig i lite grand fick idag politisk asyl. Det är faktiskt inte så vanligt - de flesta får uppehållstillstånd av humanitära skäl. Inte för att det gör nån skillnad i sak.


Barnboken är snart tillbaka hos mig med förlagets synpunkter - det ska bli roligt att redigera den! Funderingarna på vad jag ska skriva sen har jag lagt på hyllan, och hoppas att poletten trillar ner efter jul. Dock har jag lovat att skriva en artikel - det känns lite nervöst; det var två månader sedan jag skrev senast och jag tror att jag legat av mig. Skriva för en kvällstidning är en fråga om att vara i form, och precis som med träning kan det vara svårt att hämta in formen om man låtit bli vikterna i några veckor. Tack och lov brukar jag komma igen, men just nu känns det som en utmaning att skriva en enkel artikel. Och jag, som skrev som på löpande band (löparband?) i somras!


Träningen går för övrigt bra; min personlige tränare har åkt på semester och idag har jag nog fuskat, men saken är att jag faktiskt tränar tre gånger i veckan nu. Helt otroligt, med tanke på den soffpotatisform jag antagit det senaste året.

Av Inga-Lina - 9 december 2008 12:10

Nu är det ju återigen dags att bestämma sig: vilken bok ska jag skriva nu då? Förra veckan kokade hjärnan nästan över - skulle jag skriva för barn? för vuxna? för unga? djupsinnigt? populärt? ironiskt? kort? långt? Igår bestämde jag mig för att lugna ner mig och försöker nu tömma hjärnan så gott det går. Inbillar mig då att jag kommer att få veta vad jag bör skriva  -  på något annat sätt. Istället för att tvinga fram ett beslut tar jag bara in impulser och släpper in dem utan att värdera. Igår var jag till exempel på bio och såg "Twighlight" - och det var faktiskt till hjälp!

Av Inga-Lina - 7 december 2008 22:50

Jag kom hem i fredags tämligen utsjasad, men ändå på gott humör - jag hade fått ett underbart brev från min man på morgonen; vårt äktenskap är myndigt och kan rösta, men jag får fortfarande kärleksbrev. Nåja. När jag kommer in ligger det ett annat brev på mitt skrivbord: från Svenska Akademien. Häpen öppnar jag kuvertet - jodå, fint papper med en guldkant i högermarginalen, egenhändigt underskrivet av ständige säkreteraren. Jag har fått ett stipendium ur Stina och Erik Lundbergs stiftelse! Och inga småpengar heller, utan en rejäl slant! Kul. Måste vara för lång och trogen tjänst:)


Det konstiga var att jag reagerade med stor tacksamhet och värme. För mina två diktsamlingar har jag fått så ohyggligt många priser och stipendier, men då jag var ung och bortskämd och inte ett dugg tacksam. Jag ville aldrig berätta för folk att jag fått dem och var allmänt sur. Men på senare år har jag ändrat attityd. Plaketten från Deverthska kulturstiftelsen har jag som minne på skrivbordet - och är oändligt tacksam för arbetsstipendiet jag fick i våras från Författarfonden. Att få pengar ur en stiftelse som förvaltas av Svenska Akademien är extra kul på grund av glamourfaktorn. Otroligt vad akademien är framgångsrik i att bygga sitt varumärke, och vilken tur för Sverige att Nobel hade en sådan fantasi! Ja, jag är svag för glamouren, fraset av långa klänningar, gnistrande ädelstenar och kungahus. Detta går för övrigt alldeles utmärkt ihop med min marxistiska världssyn som i sin tur samsas vänskapligt med min kristna tro. Jag kan förklara alltsammans på ett mycket tillfredställande sätt men nu är det sent och jag ska gå och sova på min ärta!


Räknestikan då?


Jo, under året har jag kommit upp i drygt

15 000 besökare på bloggen - vilket är kul. Jag har skrivit

2 böcker,

24 artiklar i Aftonbladet, varav 4 uppslag,

5 radiokrönikor och

1 kåseri till en kokbok ("Påtår", Libris), gjort

7 offentliga framträdanden och undervisat i

735 timmar.


I morgon ska jag ta semester.

Av Inga-Lina - 7 december 2008 22:13


Tack, säger jag!


Regelverket:

1. Den som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den blogg du fick awarden ifrån.

3.Ge den vidare till sju andra bloggar och länka till dom.

4. Lämna ett meddelande på deras bloggar att de fått en award.


Kära vänner! Se det ABSOLUT inte som ett måste att upprepa proceduren om ni inte vill! Jag hatar verkligen kedjebrev. Detta är bara ett sätt för mig att än en gång länka till era underbara bloggar - eller så är detta kanske rentav ett julkort!!!Mina utmärkelser har jag fått av:


Eva som på http://bakomberget.blogspot.com/ skriver så här:

Inga-Lina, som en gång var min skrivarmentor. Jag tycker om att följa hennes väg genom en författares vedermödor under en boks tillblivelse.


Maria som på http://alce.bloggagratis.se/ skriver:

Inga-Lina delar generöst med sig av författarskapets vedermödor och glädjeämnen.


Jag vill ge det här vidare till:


http://enbokblirtill.blogspot.com/ Oundgänglig för alla som skriver!


http://katolskakyrkan.blogspot.com/ Friska tankar, friska fläktar


http://helenerådberg.se/blog/ En av Sveriges fräckaste poeter


http://ylvawallin.bloggagratis.se/ Bästa bloggen om barn- och ungdomslitteratur


http://www.enannansida.se/bok/index.html Bra, ärlig bokbevakning


http://sjomilla.blogspot.com/ Enormt fina bilder!


http://monicaolssonkolkman.blogspot.com/ Fullmatat, initierat och debattlystet


GOD JUL!

Av Inga-Lina - 2 december 2008 19:40

Klar! Med barnboken! Jag kommer att uttrycka det i siffror (eftersom jag vid det här laget är lite övermätt på just ord):


14 nyskrivna böner

48 Bibel-parafraser (Jobs bok, bland annat)

33 nyskrivna verser som rimmar

4 sagor och

29 betraktelser


Halleluja!

Av Inga-Lina - 26 november 2008 13:15

I min superstressade tillvaro höll jag nästan på att glömma senhöstens litterära höjdpunkt:


Författarkvällen på Skrivarakademin - uppläsning och boksignering - redan nu, fredagen den 28/11 kl 18.30, på Kungstensgatan 45 (T-Rådmansgatan) - med Ulf Eriksson, Anna Schulze, Sören Bondeson, Erik Grundström och Inga-Lina Lindqvist.


Det ska bli så roligt! Och jag hoppas verkligen att många kommer, för böckerna som ska presenteras tillhör höstens mest hyllade.


"Suverän i samtida svensk novellkonst"

Om Ulf Erikssons "Det försvunna rummet" i Expressen


"Bondeson vet hur en slipsten ska dras"

om Sören Bondesons "Till natten lokalt snöfall" i Svenska Dagbladet


"Ett glädjefullt löfte från en av Sveriges mest stilsäkra författare."

om Erik Grundströms "Glöm inte kannibalerna" i Dagens Nyheter


"Konstfullt storbygge utifrån det vardagliga."

om Anna Schulzes "Ge mig en människa" i Aftonbladet


ja, och vad folk har sagt om min bok vet ni redan:)

Av Inga-Lina - 14 november 2008 22:43

Idag avslutade jag en av höstens kurser - och nu har jag bytt till morgonrock. Det betyder att jag ska slutföra ett manus. Fyra dagar framöver ska jag vrålskriva - med avbrott dock för träningen, som jag mirakulöst nog har kommit igång med. Min man - nu ska ni få höra - gick iväg och bokade in 10 tillfällen med en personlig tränare. Han gjorde det för mig. Så nu tränar jag. Det är som ett mirakel.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se