Direktlänk till inlägg 20 oktober 2008

Vicky Cristina Barcelona - vidare funderingar

Av Inga-Lina - 20 oktober 2008 20:42

Filmen släpper inte riktigt taget - det är två saker jag tänkt på idag, mitt i bestyren med barnboken.


Barcelona, i all ära. Men Woody Allen gör det lite lätt för sig när han låter invånarna i Catalunyas huvudstad glatt pladdra på castillan utan att problematisera det en enda gång. Just i de kretsarna han skildrar pratar nog folk hellre catalan. Huvudpersonens gamla pappa borde definitivt göra det. Där glappar det lite.


Sen funderade jag på den scenen där Vicky, hennes man och deras amerikanska vänner äter middag - och det enda de pratar om, mitt i den förföriska natthettan, i hjärtat av denna passionerade stad är - hur de ska koppla ihop datorn med teven i sina nya villor. Och när jag funderade över varför denna scen ändå berör, kom jag att tänka på en upplevelse för några år sedan när hela familjen åkte till Vitryssland. Barnen satt och spelade på mobilerna, non-stop. Först var vi rätt sura på dem för att de inte ville ta åt sig allt det nya och spännade och exotiska, men till slut sa min man: "Låt dem spela ifred, mobilerna är det enda de känner igen här; deras enda trygghet".

 
 
Eva

Eva

20 oktober 2008 21:57

Klokt tänkt och sagt av din man!

http://www.bakomberget.blogspot.com

 
gabbi

gabbi

22 oktober 2008 20:44

Det här är din blogg och jag har inte en aning om vad du skriver om för tillfället. Jag är för självupptagen just nu för att komma på en klurig kommentar till dig.
Förlåt mig.
Jag börjar istället så här;
Fina Inga-Lina nu behöver jag dig igen. Du är och förblir min lärarinna även om du skulle sluta undervisa en dag. Bara så du vet! =0)
Hur som. Nu sitter jag med ett projekt och har det banala problemet att jag inte vet vilket typsnitt jag ska använda. Suck!
Jag skriver av en av mina dagböcker rakt av. Har suttit med diverse olika typsnitt nu, men känner att jag faktiskt bara helt enkelt bör lägga det i dina händer.
Du väljer - jag skriver.
Kramar i massor! //gabbi

http://barbahabbi.blogg.se/?tmp=22203247

 
Ingen bild

Inga-Lina

23 oktober 2008 10:50

Gabbi! Hej! Har saknat dig:) Typsnittet är Times New Roman, 12 punkt!

 
Sofie Violett

Sofie Violett

23 oktober 2008 21:03

Hej Inga-Lina! Hittade din blogg av en slump, vilket är ganska roligt med tanke på att jag för bara några timmar sedan satt med två studiekamrater på ett bokcafé och i studiepausen poängsatte vi bokomslag/baksidestexter/innehåll - och ja, din bok ("Drottningflickan") vann givetvis. En högst ovetenskaplig undersökning - men ändock! :)

En annan sak: jag såg Vicki Christina Barcelona förra helgen och föll för den, hårt. Men det var en sak som jag värjde mig litet mot, och det var bl.a den scenen som du bloggar om. Många filmer där huvudpersonen, som Vicky i detta fall, dras in i någonting nytt, exotiskt, spännande, kontrasteras ofta den situationen som de redan står i, typ ett äktenskap, på så "trista" sätt. Som Vickys man: är det tvunget att karakterisera honom som ett trist stolpskott, bara för att visa att han inte spelar i närheten av Juan Antonios liga? (Har litet samma problem med Lost in translation, som jag verkligen gillar, när Bob Harris fru bara vill tala med honom om möbler och tapetprover hela tiden) Gillar verkligen romaner/filmer om trianglar där bägge alternativ är ... hm... "attraktiva", eller motiverade! Ser fram emot ditt bidrag i ämnet :)

Så spännande med författare som bloggar. Detta ska jag följa! Vänligen, Sofie.

http://sofieviolett.blogspot.com

 
Ingen bild

ylva

24 oktober 2008 19:31

Fan, jag hann aldrig höra dikten som rörde Anna till tårar och som krävde din välutbildade och engagerade man och din hela koncentration i flra timmar för att få ihop, men jag får väl läsa resultatet när den kommer ut i bokform ... underbart att leva, underbert att arbeta, tänka, skriva. Underbart att svicha förbi och ta del av varandra - även när ni är utmaatde (du) eller ilskna värre än lilla My (Anna - som egentligen bara oxå är utarbetat) Har vi höstlov nu?!
Vi ses
Ylva

 
Ingen bild

Inga-Lina

27 oktober 2008 11:47

Ylva! Jag ska viska den till dig på Skrivarakademin, nästa gång vi ses. Grejen är attd en diktien som tog så mycket tid, och den som orsakade tårarna dessutom var TVÅ olika dikter.

Sofie Violett - vilken fantastisk blogg du har! De rosa husen knockade mig totalt. Du har helt rätt i fråga om kärlekstrianglar. Scenen i VCB berörde ju mig i ett annat sammanhang, de amerikanska männen var som barn:) Men regissören kunde ju i och för sig där fördjupa bilden av Vicky. Hon kanske kände ömhet för sin fästman - men inte för konstnären?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Inga-Lina - 25 januari 2010 21:59

Kära vänner! Från och med nu hittar ni mig på den nya bloggen:   http://ryskabarder.bloggplatsen.se/   Den är rätt hårt nischad,men kul! ...

Av Inga-Lina - 19 januari 2010 13:25

Ett nytt år - ett nytt projekt. Under året kommer jag att medverka i en ny blogg, ett projekt där vi tolkar modern rysk poesi och lägger ut tre-fyra dikter i månaden. Vi kommer att fokusera på främst ryska singer/songwriters men även en del moderna k...

Av Inga-Lina - 31 december 2009 13:15

Det har varit ett turbulent år för mig, med många omvärderingar, många bekymmer och många vägval. En rolig sak som hänt är att jag skaffat en kolonilott, där överraskade jag mig själv rejält. Under andra halvan av året hade jag för första gången på l...

Av Inga-Lina - 22 december 2009 16:07

Vad är det med SVT och deras vurm för manliga genier? Mankell skriver om Ingmar Bergman. Mossigt i överkant. Var är den stora satsningen på Karin Boye? Edit Södergran? Astrind Lindgren, för Guds skull! Ja, jag vet att SVT tog tag i Selma Lagerlöf. Me...

Av Inga-Lina - 18 december 2009 20:52

Kan inte fatta att det är sant. Tre veckor ledigt. För första gången på tre år. Ska försöka smälta det. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se